Gerkanbizt.

Informatikai rendszer

Cégünk informatikai hálózat, rendszer tervezését, kialakítását és üzemeltetését a hálózattól kezdve a számítógép hardver, szoftver és beüzemelés pontjáig teljes egészében megvalósítja.

Az informatikai rendszert cégünk a vagyonvédelmi eszközök működéséhez is tervezi, kialakítja és megvalósítja. A biztonságtechnikai rendszerek esetében ma már nem elengedhető részét képezi a teljes informatika megvalósítása, mert a kialakításra tervezet vagyonvédelmi eszközök ezen struktúrán keresztül kommunikálnak egymással. Az informatikai rendszert a vagyonvédelmi eszközök hol jobban hol kisebb méretben használják, üzemelnek rajta.

Strukturált hálózat:

A strukturált hálózat az informatikai rendszer alapja, amely biztosítja az adat átvitelt a létesítményben legyen az informatikai, vagy telefon esetleg IP telefon adatkommunikáció. A hálózatnak köszönhetően a fali végpontok és a rendező pont között egy – egy önálló kábel kialakítása valósul meg. Az így kialakításra került kábel hálózat végpontok legyen az számítógép, telefon vagy akár vagyonvédelmi eszköz részének a kommunikációja, működésének infrastrukturális biztosítása.

A hálózat központjában más szóval a rendező pontjában kerülnek kialakításra az aktív eszközök és így bármely végpont a működését pillanatok alatt lehet aktívvá tenni és üzembe hozni. A hálózat másik nagy előnye, hogy a kialakítása révén a meghibásodás és a hibakeresés egyszerűbbé és gyorsabbá válik.

A strukturált hálózat magába foglalja a réz kábelű és optikai kábel hálózatot egyaránt, melyet cégünk megvalósít, kialakít.

A strukturált hálózatot minden esetben tervezni és méretezni szükséges az igények alapján. Cégünk azonban a Megrendelővel közösen meg tervezi és utána alakítja ki a strukturált hálózatot, amelyet után méréssel is kiegészítünk.

Szerver park

Az informatikai és biztonságtechnikai rendszerek központját „szerver parkját” tervezzük és kivitelezzük. A szerver parkot megfelelően tervezni szükséges a várható igényeknek megfelelően, hogy működési teljesítmény igény és gazdaságilag is optimális legyen.

Miért is kell a rendszert tervezni?

A mai technológia fejlettség és a kliens oldali igények miatt nagyon könnyen el lehet a költségeket vinni negatív irányba a széles paletta választék miatt. Informatikai rendszerben sajnos az a köztudat, hogy minél erősebb processzor, rengeteg adathordozó és sok memória kell, mert akkor van elegendő tartalék, erőforrásunk. Ez még részben igaz is de….

A megfelelő tervezés révén a szerverben rejlő teljesítményt megfelelően ki lehet aknázni. A szervereket ma már virtualizáljuk, mivel egy fizikai processzort akár 3 – 4 szerver funkcióra is lehet használni, amivel nem érezhetünk a rendszerünkben teljesítmény csökkenést. Nem is beszélve arról, hogy a gyors szoftveres fejlődések miatt a különböző szerver funkciókat javasolt elkülöníteni egymástól.

Cégünk megfelelően segít megtervezni az igények és funkciók alapján a központi szerver parkot, hogy optimalizálja a költségeket és a teljesítményt.

Kliens géppark

A mai informatikai igény miatt a kliens oldali számítógépek használata elengedhetetlen. Cégünk megtervezi, kialakítja és üzemelteti a kliens gépparkot és a rajtuk futtatandó alkalmazásokat. Az üzemeltetés révén naprakészen tartjuk az alkalmazásokat, hogy megszakítás nélkül lehessen a klienseket használni.

A kliens gépparkot tervezzük az igények és felhasználások függvényében más szóval optimalizáljuk a költségeket és a teljesítmény igényt.

Az informatikai rendszeren a megvalósításhoz szükséges szoftvereket is megtervezzük a Megrendelővel közösen.

Vállaljuk:

Az informatikai magas szintű és részletes (HLD és LLD) tervezést is megvalósítunk.  

Vállajuk:

 • Tervezést HLD, LLD elkészítését
 • Strukturált hálózat kialakítása réz és optikai kábelezéssel egyaránt
 • Hardver elemek beszerzése
  • szerver park – HP, Dell
  • kliens park
  • tűzfal
  • aktív elemek – switch
  • NAS – hálózati tárolók
 • Szoftverek
 • Beüzemelés
 • Integrálás
 • Oktatást
 • Outsorcing – kihelyezett IT szolgáltatás
 • Üzemeltetés

Referenciák

Érdekel? Írj nekünk