Gerkanbizt.

Kaputechnika

A kaputechnika olyan terület, amely a kapuk és a kapukhoz kapcsolódó eszközök tervezésével, gyártásával, telepítésével és karbantartásával foglalkozik. A kaputechnika számos különböző típusú kapuval foglalkozik, beleértve a tolókapukat, az ajtókat, a szárnyaskapu és az úszókapukat.

Az egyik legfontosabb szempont a kaputechnikában az automatizálás. Az automatizált kapuk nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtanak, mivel azokat távirányítóval, mobiltelefonnal vagy kaputelefonnal lehet vezérelni. Az automatizált kapuk lehetnek akár elektromos, akár hidraulikusak, és tartalmazhatnak érzékelőket, amelyek érzékelik a kapuhoz közelítő járműveket vagy gyalogosokat.

Cégünk vállalja általános és összetett kapuk kivitelezését, automatizálását. A méretet akár 20 m szélességig is megvalósítjuk.

A kapu kialakításakor vállaljuk rögzítési felület, fémszerkezet kialakítását, festését, telepítését és a teljes kapu automatizálását is. Cégünk igény esetén a kapu és a körülötte telepített kerítés teljes burkolását, borítását is megvalósítjuk.

A kaputechnika további területei közé tartozik az elektronikus zárszerkezetek tervezése és telepítése, a kapu automatizálási rendszerek tervezése és azok beállítása, a kapuvezérlő rendszerek tervezése és telepítése, valamint a biztonsági rendszerek tervezése és telepítése.

Az egész kaputechnika területe nagyon fontos a biztonság és a kényelem szempontjából. A megfelelő kaputechnikai megoldások kiválasztása segíthet abban, hogy az emberek könnyebben és biztonságosabban juthassanak be és kijussanak az épületekből, valamint a területeket hatékonyabban lehessen ellenőrizni és védeni.

A kapu technika nem csak a kialakítását vonja maga után. Akár magántulajdonba, de ipari létesítményekben is a kaput jelzés adó berendezéssel is elláthatjuk. A jelzés adó eszközök riasztó vagy videó rendszer kapcsolattal is megvalósítható. A kialakításkor figyelembe vesszük a működés technológiáját és a biztonságtechnikai kapcsolatokat ahhoz, hogy az aktuális funkciók alapján valósítjuk meg a rendszert.

Ditec motoros kapu
Kapu motor WPC burkolással

Kapu karbantartás

A kaputechnika területén fontos az is, hogy a kapuk megfelelően legyenek beállítva és karbantartva. A rendszeres ellenőrzése és karbantartása nem csak a kapu hosszabb élettartamát biztosítja, hanem megakadályozza a baleseteket okozó meghibásodásokat is.

A karbantartás a szerkezet megfelelő működése mellett a kapun elhelyezett biztonsági funkciók ellenőrzése és szükséges kalibrálását is maga után vonja. A biztonsági funkciók ellenőrzése biztosítja, hogy a baleseteket vagy az anyagi károkat is elkerüljük a szerkezet működtetése közben.

Okos otthon

A mai kornak megfelelően a kapuk vezérlését igény esetén okos otthon technológiával is ellátjuk. Az okos otthon vezérlésnek köszönhetően lehetőség van arra, hogy a kapu megközelítésekor automatikusan megtörténjen a nyitás. A kapu automatikus okos otthon vezérlését a mobil telefonnal kapcsoljuk össze. A funkció működése úgy kerül megvalósításra, hogy ha a mobil telefon belép a területére, amelyek a GPS adatok alapján kerül meghatározásra, akkor a kapu üzembe kerül és kinyílik.

Vállajuk:

  • Tervezést
  • Eszköz telepítést
  • Beüzemelést
  • Vagyonvédelmi rendszerbe integrálást
  • Karbantartás

Referenciák

Érdekel? Írj nekünk