Gerkanbizt.

Karbantartás

A karbantartás olyan folyamat, amellyel a rendszer folyamatos működését biztosítjuk és időszakosan ellenőrizzük. A preventív karbantartás fogja a Megrendelőnek biztosítani azt az állapotot, hogy a rendszer meghibásodásának lehetőségét minimalizálja. A karbantartás segít az esetleges problémákat előre felderíteni, detektálni más szóval a szükséges javításokat elvégezni a rendszeren. Így biztosítható, hogy a rendszerek megfelelően üzembe maradjanak a folyamatos használat mellett.

A karbantartás célja a rendszerek élettartamának meghosszabbítása, a meghibásodások és balesetek minimalizálása más szóval hatékonyabb működés és a gazdaságos üzemeltetés biztosítása.

A karbantartás három fő típusa létezik:

 1. Megelőző karbantartás: Az eszközök, berendezések és rendszerek ellenőrzése, tisztítása, karbantartása és javítása a meghibásodások és balesetek elkerülése érdekében.
 2. Időszakos karbantartás: A karbantartás meghatározott időközönként történik. Például havonta, negyed, fél vagy évente, attól függően, hogy az adott rendszer és eszközök mennyire intenzíven használatosak.
 3. Sürgősségi karbantartás: Az eszközök, berendezések és rendszerek sürgős javítása vagy karbantartása mivel valamilyen hiba, meghibásodás vagy veszélyes helyzet lépet fel.

A másik ok amiért a karbantartás elvégzését nem szabad elhanyagolni, mert a rendszer folyamatos üzeme mellett is vannak olyan funkciók, amelyeknek alkalmazása csak bizonyos esetekben kerül aktiválásra. A karbantartás az ilyen speciális funkciók tesztelésére és ellenőrzésére is kiterjed más szóval próbára kerülnek a funkciók megfelelő működése.

A harmadik ok a Megrendelők által legkevésbé kedvelt karbantartási folyamat más szóval a takarítása a berendezéseknek. A takarításnak nem csak az a célja, hogy az eszközök tiszták és pormenetesek legyenek, hanem ezzel a folyamattal lehet a mechanikai sérüléseket észlelni és ez alapján a szükséges javítást vagy cserét időben elvégezni. Ezen felül a takarítás másik hatalmas előnye mivel látszik a rendszeren a folyamatos állapotának megfelelő fenntartása, ami elrettentő állapotot is generál.

Cégünk az általa vagy más által telepített rendszereket is folyamatosan karbantartja. A karbantartás folyamatosságával a rendszer megbízhatóságát, üzemszerű működését és értékét is megőrizhetjük. A karbantartás a rendszer minden részegységére kiterjesszük legyen az hardver vagy szoftver.

Vállajuk karbantartását, ellenőrzését

A karbantartást telepítés után és a garanciális időn túl is vállaljuk, hogy a rendszer megfelelően üzemeljen.

A karbantartást egyedi igényeknek megfelelően a Megrendelővel közösen alakítjuk ki.

A karbantartás az ápolás, szerelés, tesztelés és üzemben tartás nélkülözhetetlen szolgáltatása. 

Karbantartási feladatok
 • Eszközök karbantartása
 • Dokumentálás
 • Rendszer műkődési funkciók ellenőrzése, tesztelése
 • Hibák detektálása
 • Jegyzőkönyv készítése
 • Rendszeroktatás
 • Rendszer felülvizsgálat
 • Rendszer frissítés

Referenciák

Érdekel? Írj nekünk