Gerkanbizt.

Kaputelefon rendszer

Cégünk általános megoldásban legyen az magánszemély vagy ipari létesítmény kaputelefon rendszereket megtervez, kialakít. A kaputelefon rendszerek 1 kültéritől 1 beltériig akár a tarsasházi kialakítást is megvalósítja.

A kaputelefon egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy kommunikáljanak egymással az ajtón vagy a kapun keresztül anélkül, hogy közvetlenül találkoznának egymással. A kaputelefonokat általában lakó- és irodaházakban, valamint biztonsági rendszerekben használják.

A rendszerrel megvalósítjuk az ajtók elektronikus nyitását. A kaputelefon rendszert igény szerint akár kártyaolvasóval, TAG-gel is kialakítjuk más szóval  kényelmesebb használatot biztosítunk.

A kaputelefon magánszemélyeknek, ipari létesítményekben vagy nagyobb rendszer méretében akár IP alapon is kialakítjuk a rendszert. Az IP alapú kaputelefon rendszerek méretezhetősége és skálázhatósága nagyobb szabadságok biztosít a Megrendelőnek.

Kaputelefonok fontossága

A kaputelefonok fontos szerepet játszanak a biztonság és a kényelem terén. A kaputelefonok biztosítják, hogy csak azok engedélyezett személyek juthassanak be egy bizonyos helyre, mivel a kültéri egység lehetővé teszi a kapun vagy ajtón keresztüli kommunikációt azon személyekkel, akik nem rendelkeznek kulccsal vagy jelszóval. Ezenkívül a kaputelefonok használata kényelmes, mivel lehetővé teszik az ajtók és kapuk nyitását a távolból, így az embereknek nem kell kilépniük az épületből vagy otthonukból, hogy beengedjék a vendégeket.

A kaputelefonok sokféle funkcióval rendelkezhetnek, például beépített kamerával, amelyek lehetővé teszik a kép és hang rögzítését SD kártyára, amelyeket a tulajdonosok később visszanézhetnek, távoli hozzáférési lehetőséggel, amely lehetővé teszi a kaputelefon vezérlését okostelefonról vagy táblagépről, és kulcs nélküli bejutással, amely lehetővé teszi a kaputelefonon való kommunikáció után az ajtó vagy kapu nyitását.

Nem is gondolunk bele, de a kaputelefon a hagyományos funkciója mellett biztonságtechnikai szempontokat is el tud látni. A mai korban alkalmazott videós kaputelefonok biztosítják a kitekintési funkciót más szóval bármikor megtekinthetjük a készülék környezetét az eszközön keresztül. Ezzel a vagyonvédelmi rendszereink mellett egy újabb lehetőség van biztonságunk növelésére.

Mobil telefon elérés         

Nem is tudjuk, de a mai kaputelefon rendszerek közvetlenül interneten, vagy SIM kártya segítségével hívást kezdeményeznek és jelzést biztosítanak mobil telefonunkra. A funkciónak köszönhetően a kapu telefonon történő jelzést akkor is megkapjuk amikor nem vagyunk a készülék közelében. A másik nagy biztonsági tényező, amibe bele se gondolunk, hogy akár külföldön tartózkodás közben is tudjuk fogadni a kaputelefonon történő csengetést. Miért is fontos ez? Sajnos jellemző besurranó betörés az, hogy a betörők becsengetnek a kaputelefonon keresztül és ha nem fogadják a hívást akkor abból indulnak ki, hogy a létesítmény üres, mivel azonban a mobil telefonos kiegészítéssel azt az állapotot tudjuk elérni, mintha a létesítményben lennénk és így elkerülhető egy betörés.

A mai kaputelefonok már képesek mobil telefonon keresztüli távoli nyitás engedélyezését is megvalósítani. A készülékek mivel már több kimenetet is tartalmaznak magukban így akár a személy bejárat mellet lehetőségünk lesz akár kapu távoli nyitására is.

Kaputelefon márkák
 
Vállajuk:

Referenciák

Érdekel? Írj nekünk