Gerkanbizt.

Kamera rendszer

A mai korban a videó rendszer kialakítása elengedhetetlen.  A rendszer biztosítja, hogy lakása, iroda, vállalkozás, ipari létesítményekben, kültéren vagy beltéren más szóval a megrendelőnek fontos helyszíneken, folyamatos biztosítsa értékeinek megfigyelését és védelmét.

A rendszer a nap 24 órájában üzemel és folyamatosan végzi a programozott feladatát. A videó rendszert központi diszpécser szolgálattal vagy akár mobil applikációval is egyaránt megvalósítjuk.

A videó rendszer az a biztonságtechnikai eszköz, amely folyamatosan és fáradhatatlanul megfigyel, rögzít és akár mesterséges funkciók (AI) alkalmazásával ismeri fel a környezetébe megjelenő személyeket, eseményeket.

A technológia nem csak biztonság technikai funkciókra lehet kialakítani. Cégünk egyedi igényeknek is megfelelően kialakít videó rendszert a felmerült igények alapján.

A rendszerek megvalósításában analóg, IP vagy akár hybrid megoldásban tervezünk és kivitelezünk. Minden esetben megtervezzük, mert ezzel tudjuk biztosítani, hogy a területen elhelyezésre kerülő eszközök minden igénynek megfelelően kerüljön megvalósításra.

Analóg vagy IP technológia

A mai korban már egyértelmű, hogy a digitális technológia irányában történik a rendszer kialakítása, de még mindig alkalmazunk analóg technikát. Az analóg technikát jellemzően családi házak, társasházak esetén alkalmazunk, ahol a későbbi bővítés már azonban nem irányadó. Az technika jellemzően egyszerűbb megvalósításkor kerül alkalmazásra. Az analóg technológia esetén véges méretű rendszert tudunk kialakítani. Álltalában kamerák egy központi DVR (digitális rögzítő) berendezéshez csatlakoznak és rögzítést, valamint mozgásanalitikát alkalmaznak funkció szintjén. A kamerák coax kábelen keresztül csatlakoznak a központi berendezéshez. A technológia fejlődése révén az DVR (digitális rögzítő) internetre csatlakozik és mobil telefonon keresztül a rendszer megtekinthető élő és rögzített képanyag formájában. Az analóg technika alkalmazása mellett is FullHD képek kialakítása megvalósítható.

IP technológia

Az IP technológiának köszönhetően a videó rendszerek lehetőségei, mint a rendszer mérete, rögzítési idő, integrálhatóság és a mai korban már elengedett mesterséges intelligencia (AI) alkalmazása már könnyen megvalósítható. A rendszer informatikai hálózatra épül és üzemel. A kamerák mellett üzemelő berendezések legyen az rögzítő vagy mesterséges intelligenciát feldolgozó szerver alapú számítógépek. A szerver számítógépeknek és az informatikai hálózatnak köszönhetően egy IP alapú rendszer mérete korlátlanul alakítható ki és későbbiekben bővíthető.

Az technológiára alapuló rendszereken akár több éves rögzítést, 20Mpx-es kamera felbontás vagy egyidőben alkalmazható több mesterséges intelligencia (AI) funkció is kialakítható. Mesterséges intelligenciában alkalmazható többek között pl: vonal átlépés, mozgásérzékelés, arcfelismerés, rendszámfelismerés, mozgás irány, tömörülés érzékelés, terület sértés és még sok egyéb más.

Cégünk által alkalmazott, tervezett és kivitelezett videó rendszerek az IP technológia minden funkcióját biztosítják. Tervezéskor a videó rendszer mellett az átviteli hálózatot és az üzemeltető szerver környezetet is biztosítjuk.

A kamerák pontosan ugyan úgy működnek, mint az emberi szem. Ez így elsőre furcsának tűnik, de a kamera is csak bizonyos területet lát be. A kamera látószögének figyelembevétele nagyban befolyásolja a holttér mentes kialakítást. Ne feledjük egy két kamera megspórolása nem biztos, hogy a rendszert olcsóbbá teszi.

A videó rendszer melyekkel foglalkozunk:

A videó rendszerek kialakításánál lehetőség szerint a központi megfigyelő (diszpécser) helységet is megtervezünk, kialakítjuk, hogy a rendszer folyamatos felügyeletét online állapotban lehessen monitorozni.

Vállajuk:

  • tervezést
  • kábelezést
  • eszköz telepítést
  • integrálást
  • diszpécseri helység tervezését, kialakítását
  • Beüzemelést
  • oktatást
  • karbantartást

Referenciák

Érdekel? Írj nekünk