Gerkanbizt.

Riasztó rendszer

A riasztó rendszer egy olyan szolgáltatás, amelyet otthoni, vállalati vagy ipari környezetben lehet telepíteni, hogy megakadályozza az illetéktelen behatolást, és értesítést küldjön, ha valamilyen rendellenesség történik az ingatlanon belül.

A rendszer folyamatosan rendelkezésre áll a nap 24 órájában és jelzést biztosít hangosan, csendesen a felügyeleti központba vagy akár mobil telefonra is.

A riasztó valódi megnevezése behatolásjelző rendszer, amellyel az illetéktelen behatolás ellen védekezünk és védjük meg környezetünket.

A technika általában az ajtók és ablakok érzékelőit, mozgásérzékelőket és más érzékelőket használ, hogy felismerje a bejutási kísérletet vagy más rendellenességeket. Amikor a rendszer riasztójeleket észlel, azonnal értesíti az ingatlan tulajdonosát vagy a biztonsági szolgálatot, hogy megakadályozzák a további károkat.

Egy jó minőségű riasztó rendszer hatékony megoldás lehet a betörési vagy lopási kockázat csökkentésére, és nagyobb biztonságot nyújthat az ingatlan tulajdonosainak vagy az értékes műszaki eszközöknek. A rendszereknek általában különféle funkciói és opciói vannak, mint például az okos otthoni integráció, a távoli hozzáférés és a videofelvétel lehetősége, amelyek lehetővé teszik az ingatlan tulajdonosai számára, hogy könnyen ellenőrizhessék a biztonsági helyzetet.

Az ingatlan tulajdonosainak érdemes alaposan megfontolni a riasztó rendszer telepítését, hogy biztonságosabbá tegyék otthonukat vagy vállalkozásukat. A megfelelő rendszer kiválasztása előtt javasolt felkeresni Cégünk biztonsági szakemberét, aki segíthet az ingatlan biztonsági szükségleteinek felmérésében, és ajánlhat megfelelő riasztó rendszereket, amelyek megfelelnek az adott ingatlan biztonsági követelményeinek.

Tervezés

A riasztó tervezése az egyik legfontosabb pillér mivel ez biztosítja a megfelelő rendszer kialakítását a kivitelezés elött. A rendszernek az adott helyszín igényeit kell kiszolgálnia minden esetben. A tervezés biztosítja, hogy a megvalósításra kerülő rendszer költséghatékonyan és az igényeknek megfelelően kerüljön kialakításra.

Cégünk minden esetben a megrendelővel közösen megtervezi a riasztó rendszert ahhoz, hogy ezzel a költségeket optimalizáljuk.

A riasztó rendszerek melyekkel foglalkozunk:

Az általunk tervezett és forgalmazott típusok közül a Megrendelő kérését előnyben részesítjük. A riasztó rendszer tervezésekor a Megrendelővel közösen a meghatározott igényeket is figyelembe vesszük.

A riasztó rendszerekben megkülönböztetünk térvédelmet és külső héjvédelmet, amelyekre külön – külön kell tervezni. A két típusú működés bár kialakításában azonos, de funkcióban már nagy különbségek vannak.

Vállajuk:

  • Tervezést
  • Kábelezést
  • Eszköz telepítést
  • Beüzemelést
  • Oktatást
  • Karbantartást

ahhoz

Vezetékes vagy Vezeték nélküli megoldások.

A riasztó rendszer első lépése a Megrendelő általi döntéssel kezdődik, mivel ekkor merült fel  az igény a technikára. Ekkor kerül meghatározásra, hogy a rendszer kialakítása miként valósítható meg. A megvalósítás vezetékes, vezeték nélküli vagy akár a kettő kombinálásával úgynevezett Hybrid kialakítással is telepíthető.

                Mi alapján döntsünk vezeték vagy vezeték nélküli rendszer mellett.

A döntést jellemzően a magán személyek és egyéb területek, mint irodák, ipari létesítmények, kerítés vagy helyszínek más szóval funkciók (mint pl. épületgépészeti technológiák) függvényében különböztetjük meg. Ezek a különbségek nem kötelező és szabály érvényűek, de a felhasználási helyszínek és funkciók nagyban befolyásolják a megvalósítást.

Magán személyeknél jellemzően vezetékes vagy vezeték nélkül rendszer kerül megvalósításra.

Vezetékes kialakítást jellemzőn új építésű ingatlanba vagy egy nagyobb felújításkor kerül kialakításra. Ekkor van lehetőség a rendszer vezetékes kábelhálózatnak a kialakítására. Vezeték nélküli megoldásokat azonban már egy kész ingatlannál alkalmazunk amikor a vezetékes kialakítás hatalmas plusz költséggel valósítható csak meg.

Ezzel szemben az irodákban, ipari létesítményekben, kerítés mellett általában vezetékes műszaki megoldással kerül kialakításra a riasztó rendszer. A vezetékes megvalósítás nem csak az egyszerű telepítése miatt, hanem általában a létesítményekben lévő nagy távolságok alkalmazása miatt is célravezetőbb. A központok és érzékelő között a vezeték nélküli technológiával nagy távolságon nem lehet megvalósítani stabil vagy egyáltalán működő megoldást. A másik fő szempont, hogy az intézmények területén sokszor olyan technológia alkalmazása van, amely a vezeték nélküli megoldás működését folyamatosan zavarja.

Referenciák

Érdekel? Írj nekünk